Днес чухме една силно притеснителна новани и тя е, че

...
 Днес чухме една силно притеснителна новани и тя е, че
Коментари Харесай

ПП: Силно притеснително е, че служебното правителство няма да внесе бюджет в НС

 „ Днес чухме една мощно притеснителна новани и тя е, че служебният кабинет няма да внесе бюджета в Народното събрание. Те споделят, че не желаят да го внесат, а ще внесат единствено закон за удължение на настоящия бюджет. Това съобщи Асен Василев от " Продължаваме Промяната " на брифинг в коридорите на Народното събрание.

По думите му виновното нещо сега, без да е ясно дали ще има или няма да има образувано държавно управление, е служебният кабинет да внесе бюджета и Народното събрание да одобри бюджет. Според Асен Василев българските жители и бизнес не могат да останат без бюджет.

" Бюджет може да бъде импортиран единствено от Министерски съвет, а не от народни представители, тъй че единствената алтернатива да имаме естествен, действителен бюджет следващата година, е служебният кабинет да си извърши задължението по Конституция и да внесе Закон за бюджета, който да бъде прегледан от това Народно заседание ", добави Асен Василев.

По-рано през днешния ден по време на чуване в Народното събрание министърът на финансите Росица Велкова заяви, че служебното държавно управление ще предложим така наречен удължителен закон, който удължава действието на бюджетните закони от 2022 година, за обезпечаване на опция за осъществяване на заплащания до приемането на бюджетните закони за 2023 година с политики, препоръчани от постоянен кабинет.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР